Schooperen Barneveld

Schooperen Barneveld

U kunt bij Staalcoating Midden Nederland ook terecht voor een uitstekende roestwerende behandeling: schooperen. Dit schooperen, ook wel metalliseren genoemd, is een kwalitatief zeer hoogstaande en uiterst duurzame oppervlaktebehandeling. Schooperen is het thermisch aanbrengen (spuiten) van vloeibaar zink, aluminium, gietijzer, legeringen e.d. op een vooraf blank gestraald metaaloppervlakte. Schooperen is een behandeltechniek die we vaak inzetten voor de heel grote of de juist wat kleinere projecten. Ten opzichte van thermisch verzinken is dit voordeliger doordat dit veel sneller gaat. Schooperen heeft een uitstekende prijs-/kwaliteitsverhouding.


Schoopertechniek

Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. De medewerkers van Staalcoating Midden Nederland brengen het gloeiende, vloeibare metaal met een spuitpistool in een dun laagje aan. Dit zal onmiddellijk stollen in een goed hechtende taaie laag. Met behulp van perslucht wordt het half vloeibare zink op het te verzinken voorwerp gespoten.


Voorbehandeling

Om te schooperen stralen de medewerkers van Staalcoating Midden Nederland een object altijd vooraf tot een reinheid van Sa 3. Dit wil zeggen dat het oppervlak vrij is van zichtbare verontreinigingen zoals vet, roest, walshuid of verfresten en dat heet een egale metaalkleur heeft.
De aangebrachte metallisatielaag kan van zink, aluminium of een legering (samenstelling) van beide metalen zijn. Deze behandeling vormt in veel gevallen de eerste laag in een verfsysteem vóór de uiteindelijke conservering.


Markt


Voor diverse soorten bedrijven zetten we met succes het schooperen in:

• Constructiebedrijven
• Offshore-industrie
• Kraanbaanbedrijven
• Metaalbewerkingsbedrijven
• Truck- en trailerbedrijven
• Containerbedrijven

Staalcoating Midden Nederland

Stockholmweg 19

3771 NJ Barneveld (gld)

Tel. 0318-638998
info@staalcoatingmn.nl www.staalcoatingmn.nl